3. srpna 2015Geniálně jednoduchá a neuvěřitelně variabilní. Taková je novinka z laboratoří Fakulty chemické VUT v Brně. Týká se prostředku na takzvané mokré hojení, přesněji řečeno principu, jak jej připravit. „Lé
26. července 2015Mámení smyslů. Lákavě vyhlížející jahoda se po vložení do úst rozplyne v rajskou – omáčku. Žloutkový střed smaženého volského oka zase tvoří mandarinky a bílkovou krinolínu okolo jogurt. Podstatou mol
15. června 2015Když jsem po zaklepání vešla do jeho pracovny, stál u tabule a rychle, se zápalem na ni psal. Stejně energicky působil při rozhovoru, po hodině už byl ale trochu nervózní, bylo vidět, že má spoustu ji
8. června 2015Promenády na červeném koberci rozhodně nevyhledává. Výsledkem mé práce jsou především studenti, říká profesorka Ivana Márová z Fakulty chemické VUT v Brně. Žena, jejíž tým je podepsaný pod patentem bi
29. května 2015Posluchači, kteří přednášejícímu visí na rtech, hltají každé jeho slovo a po skončení výuky ho ještě díky dotazům drží dobrou půlhodinu v aule. Tento sen každého vyučujícího kupodivu není nereálný. Na
15. května 2015Zástupci společnosti Nafigate Corporation, zabývající se transferem špičkových technologií a komercializací hi-tech produktů, převzali 14. května 2015 na slavnostním předávání cen v Londýně The 2015 F
27. dubna 2015Jejich úkolem bylo vydržet co nejdéle, takže na případnou likvidaci a recyklaci vlastně nikdo příliš nemyslel. V současnosti však první stavby, při nichž byly použity k termoizolaci polymerní pěnové i
15. dubna 2015Skrývají lahve s vínem skutečně mok takových kvalit, jaké slibuje etiketa? Bohužel, existuje poměrně vysoká pravděpodobnost, že si z obchodu odnesete něco zcela jiného – odborníci dokonce odhadují, že