Sport

27. května 2016

Ohlédnutí za Dnem sportu: Putovní pohár rektora získala Fakulta stavební

V rámci Dne sportu si zájemci mohli zahrát i volejbal | Autor: archiv CESA

Volejbal, badminton, kin-ball, pěší turistika, cyklovýlety i sjezd Zámecké Dyje – všem těmto sportům se 18. května mohli věnovat studenti a zaměstnanci brněnské techniky v rámci tradičního Dne sportu. Centrum sportovních aktivit, které akci pořádá, se snažilo motivovat k pohybu všechny studenty a zaměstnance VUT. Již druhým rokem se bojovalo o putovní pohár rektora, který získává nejaktivnější fakulta, tedy ta, za kterou přišlo sportovat nejvíce zástupců.

Zapojit se letos mohli i ti, které nelákaly organizované aktivity, a chtěli si zasportovat po své ose. Stačilo svou sportovní akci nahlásit CESA a už se jim sypaly body do soutěže o pohár pro jejich fakultu. Nejvíce bodů takto nasbírala Fakulta stavební, která vyrazila samostatně hned několika směry na turistické pochody. Právem si tedy zasloužila putovní pohár, který dosud držela Fakulta strojního inženýrství. Těsně za FAST skončil rektorát a třetí nejaktivnější byli chemici. Na Den sportu nakonec sportovalo téměř 200 studentů, ale hlavně přes 300 zaměstnanců VUT.

A jak se letošní Den sportu líbil? K článku přikládáme malou anketu:

Autor: archiv CESA

  • "Moje hodnocení Dne sportu je jen a jen pozitivní. S kolegy jsem se zúčastnila výletu do Alp. I když byl počáteční výstup trochu náročnější, určitě to stálo za to, a musím pochválit i objednané počasí. Vyšlo to fakt pěkně. Když kolena vydrží, příští rok jedu zas!" (Petra Zavadilová, CEITEC VUT)
  • "Zúčastnil jsem se kin-ballového turnaje. Akci hodnotím jako velmi povedenou, sešlo se nás pět týmů a skvěle jsme si zahráli. Bylo to skvělé odreagování ke konci akademického roku." (Jakub Horák, FCH)
  • "Florbal jsme si náramně zahráli, sice následkem byl přetržený vnější vaz, natržená achylovka, oteklé koleno a namožená záda, nicméně všichni už se těší na příští Den sportu..." (Stanislav Klusáček, FEKT)
  • "Výlet do Raxalpe byl super! Ideálně strávený den uprostřed zkouškového, kdy jsem mohl za sebou nechat všechny starosti a jít si pročistit hlavu do hor." (Matyáš Chaloupka, FSI)
  • "Dne sportu jsem se účastnila poprvé, byla jsem přímo nadšená, bylo krásné počasí, celý den v pohybu, no zkrátka paráda. Výšlap kolem Brněnské přehrady neměl chybu. Nejen, že jsme si krásně protáhli a unavili tělo, ale smíchem jsme snad omládli o deset let." (Kaloudová Zdeňka, FP)

Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Vstoupit do fotogalerie

Tereza Píšová

Témata

Související články:
Z výhry ve florbale se radoval tým MU. Zvítězil na nájezdy
Na dva bouldery potřeboval vítěz tři pokusy
Podívejte se: Nejlepší sportovní snímky z VUT
Petra Velová: Veslováním se mi splnil dětský sen
Lyžařský oddíl na brněnské technice oslaví šedesát let. Studenty tam trénuje i jeho zakladatel Vilém Podešva