Sport

6. dubna 2016

Taktika, obrana, útok. Hráči trénují na Fotbalový souboj univerzit

Zájem zahrát si v týmu VUT byl veliký. Přišlo více než 70 přihlášek | Autor: archiv Fotbalového souboje univerzit

Fotbalový míč místo puku, kopačky místo bruslí. Dvě největší brněnské univerzity se rozhodly, že letos kromě hokeje porovnají své síly také ve fotbale. Historicky první fotbalový souboj mezi Vysokým učením technickým a Masarykovou univerzitou se uskuteční už za pár dní. Obě školy už sestavily svoje týmy a hráči tvrdě trénují.

Novou tradici započne Fotbalový souboj univerzit 19. dubna na Městském fotbalovém stadionu Srbská, kde hraje i brněnská Zbrojovka. Hráči VUT i MU tak budou moci před zraky diváků předvést, kdo je v tomto oblíbeném sportu nejlepší. „Zápas bude navíc pískat jako hlavní rozhodčí známý brněnský fotbalista Petr Švancara“, upozornil jeden z organizátorů Jan Růžička.

Na obou školách už proběhl výběr hráčů, zájem o to zahrát si v týmu VUT byl nečekaný. „Byli jsme opravdu překvapeni, celkový počet totiž přesáhl hranici 70 přihlášených,“ popsal Jaroslav Valtr, asistent trenéra fotbalového výběru VUT. Kouč si nakonec na nominační trénink na konci března pozval 34 zájemců především podle toho, na jakém postu v týmu působí a v jakých soutěžích hrají.

„Většinou se jedná o kluky z divizních soutěží, ale máme i pár z Moravskoslezské fotbalové ligy a Juniorské ligy. Podle toho, co jsem měl možnost sledovat během nominačního tréninku, jsem přesvědčen o tom, že kvalita našeho kádru je na velice dobré úrovni,“ uvedl Valtr. „Víme o tom, že tým Masarykovy Univerzity bude velmi kvalitní. Jejich sportovní obory jim poskytují skvělou základnu pro výběr hráčů. My ale věříme tomu, že jim budeme více než vyrovnaným soupeřem a podaří se nám jejich tým porazit.“

VUT už má tým kompletní | Autor: archiv Fotbalového souboje univerzit

Hráče ještě čekají čtyři tréninky, než přijde ostrý souboj přímo na městském stadionu. Trénovat se bude nejen souhra hráčů a taktika, ale důležité také bude to, aby v týmu panovala dobrá atmosféra. „Chceme, aby se vytvořil dobrý tým a parta a tyto aspekty se staly základem našeho úspěchu,“ doplnil Valtr.

Prodej lístků je už v plném proudu a jejich cena začíná na 70 korunách, na místě pak budou k dostání za 130 korun. Seznam předprodejních míst najdete na facebookové události.

(tuš)

Témata

Související články:
Z výhry ve florbale se radoval tým MU. Zvítězil na nájezdy
České akademické hry 2015: šesté místo pro VUT zajistili zejména atleti
Florbalisté VUT opět porazili tým MU. Podruhé
Volejbalisté brněnské techniky úspěšně obhájili vítězství v Olomouci
Přes den nebe a země. Společně se setkávají pod hladinou