Sport

29. září 2015

České akademické hry 2015: šesté místo pro VUT zajistili zejména atleti

Autor: archiv CESA

Celkem třiadvacet medailí: osm zlatých, šest stříbrných a devět bronzových získalo VUT v Brně na před pár dny skončených Českých akademických hrách, které se letos konaly v Olomouci. I přes nezvyklý zářijový termín odjelo VUT v Brně reprezentovat více než 120 studentů-sportovců, a to celkem ve 14 sportovních disciplínách. Celkově se her letos zúčastnilo přes 1 400 závodníků z 33 škol.

Nejúspěšnějším týmem VUT se stali atleti, kteří vybojovali rovnou devět cenných kovů: pět zlatých medailí, jednu stříbrnou a třikrát cinkl bronz. Za zmínku stojí podle trenéra Richarda Adamíka zejména štafeta mužů na 4 x 100 metrů, kde si v zajímavém složení (sprinter, baseballista, čtvrtkař a překážkář) kluci doběhli pro první místo a těsně porazili ve finiši ostravskou univerzitu. Zlato přivezli také orientační běžci, kteří závodili na krátké i klasické trati. Vítěze mělo VUT dále mezi kuželkáři i badmintonisty. V týmových soutěžích se nejlépe zadařilo baseballistům, kteří skončili druzí.

Autor: archiv CESA

Všichni úspěšní reprezentanti se již nyní mohou přihlásit do ankety Sportovec roku, desítka nejlepších, která získá mimořádné stipendium, bude v prosinci vyhlášena na slavnostním ceremoniálu. Soutěž je otevřena také úspěšným reprezentantům brněnské techniky v dalších akademických i svazových soutěžích, které se konaly v roce 2015. I ten letošní byl totiž pro sportovce z VUT úspěšným: medaile přivezli z halové atletiky, silničního běhu na 10 km, zimního i letního biatlonu, bikemaratonu, sportovního lezení, šermu, karate, triatlonu a požárního sportu (v týmovém požárním útoku má VUT dokonce stávající akademické mistry).

Tereza Píšová

Témata

Související články:
Na dva bouldery potřeboval vítěz tři pokusy
Ohlédnutí za Dnem sportu: Putovní pohár rektora získala Fakulta stavební
Lyžařský oddíl na brněnské technice oslaví šedesát let. Studenty tam trénuje i jeho zakladatel Vilém Podešva
Přednášky poslouchá český reprezentant v soutěžním lezení při tréninku na stěně
Díky sportovnímu stipendiu může dvacetiletý vzpěrač z VUT trénovat devětkrát týdně