Sport

28. června 2017

Šest akademických mistrů ČR pochází z brněnské techniky

Student VUT zabodoval například v karate kumite do 67 kilogramů | Autor: archiv CESA

Po čtyřleté pauze se do hlavního města vrátily České akademické hry, které se letos uskutečnily celkově pošestnácté. Sportovní klání trvalo od 18. do 23. června 2017 a společnými silami je uspořádalo ČVUT a ČZU v Praze. Z brněnské techniky vyrazila do hlavní metropole výprava 88 závodníků, kteří ale získali celkem 59 bodovaných umístění, což jsou ta, kde sportovci skončili do 6. příčky. Celkem mladí závodníci z VUT obsadili 34 medailových pozic, přičemž hned sedm z nich bylo zlatých. Dvě zlaté pak získal orientační běžec Daniel Hájek z Fakulty stavební.

Akademickým mistrem České republiky se stal například Rishat Khaibullin, který na FEKT momentálně studuje Elektrotechniku, elektroniku, komunikační a řídicí techniku a v Praze zvítězil v závodě lezení na obtížnost. Nejcenější kov získala v hlavním městě také Zuzana Ďurkechová, studentka Fakulty podnikatelské, jež vyhrála v atletickém trojskoku. Krásně VUT reprezentoval v badmintonové čtyřhře Ondřej Král, který se taktéž stal českým akademickým mistrem. V soutěži karate kumite do 67 kilogramů vystoupal na nejvyšší stupeň bedny vítězů František Siladi z Fakulty informačních technologií.

Zlato si z pražských Českých akademických her přivezl také čerstvý absolvent VUT Karel Pejčoch za lukostřelbu nebo Daniel Hájek, který skóroval hned dvakrát. Coby dvojnásobný vítěz získal nejvyšší ocenění za orientační běh ve sprintu i krátké trati a nechal za sebou 30člennou skupinou závodníků, a to v každém závodě. Stříbro si z Prahy odvezlo dalších 11 studentů VUT a bronz 16 sportovců z brněnské techniky. Všem sportovcům děkujeme za skvělou reprezentaci a gratulujeme k medailím.

(rdk)

Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Autor: archiv CESA
Vstoupit do fotogalerie

Témata

Související články:
Přes den nebe a země. Společně se setkávají pod hladinou
Šerm není jen sport. Podle bronzové medailistky je to životní styl
Nikdo nečekal, že se budu střílení věnovat vrcholově, říká nejlepší sportovkyně VUT
VUT získalo tři medaile na Akademickém mistrovství ČR v šermu
Díky sportovnímu stipendiu může dvacetiletý vzpěrač z VUT trénovat devětkrát týdně