Sport

11. června 2016

Na Boulder Open Air se utkali profesionální i rekreační lezci

Ve venkovním boulderingu se utkali muži i ženy | Autor: Michaela Dvořáková

Minulý víkend patřil v Brně milovníkům boulderingu. V sobotu 4. června se na venkovních kamenech od Sviště konal již 3. ročník závodu Boulder Open Air. Na třinácti kvalifikačních bouldrech všech obtížností se bojovalo o postup do večerního finále. Kvalifikace trvala 4,5 hodiny a lezla se na flash. Z holek postoupily se všemi topy Petra Růžičková a Veronika Šimková, s dvanácti topy Dominika Dupalová a s jedenácti topy Klára Halmo, Lucie Klemšová a Emilie Gelová. V kategorii mužů postupovala šestice Michal Uhříček, Marián Šeliga, Tomáš Grekšák, Martin Řezníček a Ondřej Veselský s plným počtem topů a také Vladimír Střílek se dvanácti topy.

Po krátké přeháňce začalo v pět hodin odpoledne finále žen. Lezlo se stylem on-sight. Organizátoři holkám připravili čtyři jak hravé, tak i silové bouldry, na kterých se rozhodovalo o vítězce. Každá finalistka měla tři pokusy na každý z bouldrů. Petra Růžičková s Dominikou Dupalovou zvládly všechny čtyři bouldry prvním pokusem. Díky lepší kvalifikaci tedy zvítězila a opět obhájila loňský titul Petra Růžičková. Dominika obsadila druhé místo. Třetí skončila také se čtyřmi topy, ale osmi pokusy Klára Halmo. Vše vylezla i Lucie Klemšová, potřebovala na to devět pokusů a patří jí čtvrté místo. Pátá skončila se třemi topy Veronika Šimková a šestá bez topu Emilie Gelová.

Autor: Michaela Dvořáková
Autor: Michaela Dvořáková
Autor: Michaela Dvořáková
Autor: Michaela Dvořáková
Vstoupit do fotogalerie

V sedm hodin večer přišlo na řadu losování poukázek na slevu na zájezd do makedonského bouldrového městečka Prilep. Cenu věnoval Climbing bus a do makedonského Prilepu se s Tomášem Grekšákem podívá Emilie Gelová a Jindřich Fousek. Poté již bylo zahájeno samotné finále mužů, které si s finalisty zalezl mimo soutěž i Martin Stráník. Systém byl stejný jako u holek – čtyři bouldry, na každý tři pokusy. I u kluků se vše přelezlo. Se třemi topy obhájil vítězství slovenský Tomáš Grekšák. Na druhé místo se posunul se dvěma topy Vladimír Střílek. Další tři závodníci topovali jednou. Na dva pokusy Marián Šeliga, který tak vybojoval třetí místo. Za ním se seřadili s topem Ondřej Veselský a Michal Uhříček a bez topu skončil šestý Martin Řezníček. Martin Stráník mimo soutěž topoval všechny čtyři bouldry a potřeboval na to sedm pokusů.

Kompletní výsledky a fotogalerii najdete na Facebooku. V samotném závěru večera následovalo vyhlášení vítězů a předání cen od našich sponzorů, kterým tímto ještě jednou děkujeme. Díky lezcům i divákům a třeba zase za rok...

Tereza Píšová

Témata

Související články:
Tábory CESA: studenty lákají hory, absolventy beachvolleyball
CESA uspořádala konferenci o pohybovém aparátu a zdraví
Tři tréninky denně prokládá triatlonista Tomáš Kříž studiem sportovních technologií
Taktika, obrana, útok. Hráči trénují na Fotbalový souboj univerzit
Školáci v Brně bojovali o sportovní Odznak všestrannosti